Nyolc méteres fénytornya lesz Ózdnak karácsonyra, új munkahelyeket azonban a Fidesz nem hozna ide

Megosztás

A Városház téren csodaszép dekoráció kap majd helyet az idei karácsonyi időszakban a B-A-Z megyei városban. A polgármester rengeteg munkát fektet(ne) abba is, hogy nagyvállalatok idecsábításával munkahelyeket teremtsen, ám a fideszes országgyűlési képviselő szerint erre nincs szükség.

“Mikor lesz végre Ózdon is karácsony?” – kérdezhetnék a munkahelyet a közelben hasztalanul keresők. Egyelőre még csak fénytorony van, de ez a legkevésbé sem a polgármester hibája.

Janiczak Dávid először az örömhírről számolt be, ám a hozzászólások között gyorsan komolyabb témára terelődött a szó. “Idén egy különleges 8 méter magas fénytorony is a karácsonyi dekoráció része lesz a Városház téren, melyet a Glansya pályázatán nyertünk a 2023-as adventi-karácsonyi időszakra.

A tavalyi kényszerű energiaválság-program után végre újra Karácsonyi köntösbe díszítjük szeretett városunkat, és az Adventi Forgatagok a hagyományoknak megfelelően kerülnek megrendezésre! Az adventi programsorozat szervezője idén is az ÓMÉK lesz, érdemes idejében jelentkezni a kiállítóknak, vásárosoknak!
Az idő repül, már csak két hónap és az adventi időszakban leszünk” – írta közösségi oldalán Janiczak Dávid.

Egy hozzászóló hiányolta a munkahelyeket a városból. “Nagyszerű! Tényleg egyre szebb és szebb a város. Egy probléma van ezzel, hogy lassan nem marad aki nézegesse. Valamilyen nagyvállalattal nem akarná felvenni, a kapcsolatot, hogy az emberek itthon munkához is jussanak? Nem akarok már papolni de lassan egy falu szintjén tartunk. Városon belül nem lehet elhelyezkedni! Gondolhatnánk az anyukákra is!

Mivel sajnos már a tradicionális elképzelés ilyen árak mellett sehol sem működik, miszerint majd a férfi eltartja a családját. Sajnos nem megy. Legyenek szívesek az igazi problémákkal foglalkozni! Adjanak lehetőséget részmunkaidős állásokra is édesanyáknak! És a férfiaknak is! A város minimum 60%-a Budapestre, külföldre, Egerbe, Miskolca stb. jár, hogy megetesse a családját. Nem kiábrándító ez?”

A polgármester viszont felvilágosította Kiarát a szörnyű valóságról. “De teljesen igaza van. Az én érdekem minden szinten az, hogy több nagy vállalat is a városba jöjjön, csak tudja nem rajtam múlik.

A befektetők mind állami támogatás mellett választják ki a helyüket és települnek le. Lásd nemrég a Bosch – Miskolc, 70 milliárdos beruházás, 10 milliárd állami támogatás. Évek óta lobbizok érte, hogy nagy cégeket irányítsanak a városunkba. Városunk (fideszes) Országgyűlési képviselője az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában elmondta, hogy szerinte nem kell ide több ezer fős munkahely. Itt Ön is megnézheti: https://youtu.be/Nfas8jP8eLU?t=1296

Amíg Ő nem áll ennek az élére, máshol pedig lobbiznak érte, addig az állam nem fog ide irányítani ilyen cégeket.”

Lesújtó helyzet, amikor a nagy többséggel megválasztott, kormánypárti országgyűlési képviselő nem is tesz keresztbe szalmát azért, hogy munkahelyeket teremtsen a térségben, jelen esetben Ózdon. Ám ezt választottuk 2022-ben is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek